top of page

Dahlina's Aanpak voor een Betere Werk-Privébalans in de Zorg


De Uitdaging van Hoge Werkdruk in de Zorg


De zorgsector heeft de laatste jaren een significante stijging in werkdruk ervaren.

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat in 2022 50% van de zorgmedewerkers de werkdruk als (veel) te hoog ervaart (CBS, 2022). .

Dit is een alarmerend cijfer, met name in sectoren zoals de kinderopvang, jeugdzorg en huisartsenzorg (CBS, 2022). De combinatie van hoge taakeisen en lage autonomie leidt tot stressvol werk (CBS, 2022).


De Impact van COVID-19 op Work-Life Balance

De COVID-19-pandemie heeft deze uitdagingen verder vergroot, met een verhoogde werkintensiteit en werk-privéconflicten als gevolg (Hindawi, 2023).

In de zorgsector is dit bijzonder nijpend, met nadelige gevolgen voor individuen, gezinnen en organisaties (Hindawi, 2023).


Dahlina's Rol in het Verbeteren van Werk-Privébalans

Bij Dahlina begrijpen we de complexiteit van deze uitdagingen. Onze aanpak is gericht op het verminderen van emotionele belasting en het bieden van praktische strategieën voor een betere werk-privébalans.


Wij bieden persoonlijke training gericht op zelfzorg, stressmanagement en veerkracht. Onze holistische benadering is erop gericht individuele en organisatorische capaciteiten te versterken, waardoor een cultuur ontstaat waarin welzijn voorop staat.


Samenwerking en Aangepaste Benaderingen

Wij erkennen de unieke uitdagingen van de zorgsector en streven ernaar samen te werken met zorginstellingen om specifieke interventies te ontwikkelen. Onze aanpak is aangepast aan de culturele en professionele contexten binnen de zorg (Hindawi, 2023).


Conclusie

De hoge werkdruk en de uitdagingen op het gebied van work-life balance in de zorg vragen om een doordachte en empathische aanpak. Dahlina staat klaar om met haar expertise en compassie een positieve verandering te brengen in het leven van zorgmedewerkers.


Meer weten ? Je kunt mailen naar info@dahlina.nl of bel 0681661536.Bronnen:

- CBS. (2022). Helft zorgwerknemers vindt werkdruk te hoog. [www.cbs.nl]

- Hindawi. (2023). Measurement of Work-Life Balance: A Scoping Review with a Focus on the Health Sector. [www.hindawi.com]


Bình luận


bottom of page