top of page

Een Verhaal van Herstel en Perspectief: Ontmoet JasperVandaag wil ik graag een bijzondere casus delen om werkgevers te laten zien wat ik kan betekenen als onafhankelijk maatschappelijk werker. Ontmoet Jasper, een 41-jarige man die in paniek aanklopte bij zijn werkgever.


Jasper bleek te kampen met enorme schulden, waar beslag op werd gelegd. Hij wilde dat zijn werkgever het rechtstreeks van hem hoorde en niet via een brief. Zijn werkgever was boos, omdat hij Jasper al lange tijd kende en nooit op de hoogte was gebracht van deze problemen.

Wat erachter schuilging, was een verhaal van gok- en alcoholverslaving, een onhoudbare financiële situatie en een huwelijk dat op knappen stond. Jasper kon zijn koophuis niet meer betalen, zijn vrouw was vertrokken naar haar ouders en hij voelde dat hij aan alle kanten faalde.


Samen zijn we aan de slag gegaan. We hebben alle incassobrieven verzameld en een overzicht gemaakt, wat voor Jasper een zware stap was. Via Geldfit hebben we de juiste instantie gevonden om regelingen te treffen met schuldeisers. Daarnaast hebben we met zijn huisarts gesproken om passende hulp te krijgen voor zijn verslavingen.


Een openhartig gesprek met zijn werkgever en zijn vrouw heeft geleid tot begrip en afspraken. Jasper heeft zijn verhaal kunnen delen, in al zijn kwetsbaarheid, en dit heeft geleid tot een betere relatie met zijn vrouw.


Jasper is er nog niet, maar hij is goed op weg naar herstel. Hij ziet weer perspectief en werkt hard aan zijn nieuwe toekomst. Dit verhaal laat zien hoe mijn hulpverlening kan bijdragen aan het herstel en welzijn van werknemers. #MaatschappelijkWerker #Herstel #Perspectief #SamenSterk

Sanja Zijlstra

Maatschappelijk Werker

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page