top of page

Drukte, Reflectie en positieve energie.

Beste lezers,


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. De afgelopen maanden zijn intensief geweest, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik heb het ontzettend druk gehad, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat het een drukte is die gevuld is met positieve energie en waardevolle ervaringen.


Persoonlijke herstelperiode


Privé heb ik het afgelopen twee jaar behoorlijk wat uitdagingen gehad. Zoals de meeste mensen wel weten, ben ik naast hulpverlener ook gewoon een mens, met eigen emoties en uitdagingen. De afgelopen twee jaar heeft mijn leven in het teken gestaan van verwerking en innerlijke zelfzorg. Gelukkig heb ik hierin volwaardige professionele hulp ontvangen, wat me enorm heeft geholpen.


Succesvolle afsluitingen


Op werkgebied heb ik recentelijk een aantal cliënten met succes afgesloten. Deze cliënten hebben hard aan zichzelf gewerkt en hebben nu een solide basis om zelfstandig verder te gaan. Ze hebben een netwerk, zinvolle dagbesteding en de juiste hulpbronnen om op terug te vallen. Dit is precies waar hulpverlening om draait – mensen begeleiden naar zelfredzaamheid. Natuurlijk betekent dit ook dat ik afscheid moet nemen van mensen met wie ik een sterke band heb opgebouwd, maar dat is een gezond onderdeel van mijn werk.


Langdurige clienten


Momenteel werk ik met zowel kortdurende als langdurige cliënten. Hierin kijk ik naar verschillende aspecten, zoals structuur, dagbesteding en de algemene welzijn, en werk ik samen met professionals om de best mogelijke zorg te bieden.


Groei en bevestiging


Een groot deel van mijn tijd gaat momenteel naar gesprekken en intakes met of rondom de doelgroep dakloze jongeren. Hun verhalen zijn vaak zowel mooi als ontroerend. Het is een uitdaging om jonge mensen te helpen navigeren door een wereld die vaak te veel van hen verwacht. Het is belangrijk dat ze de liefde en bevestiging krijgen die ze nodig hebben om te groeien.


Samenwerken met zorgorganisaties en gemeenten


Daarnaast werk ik samen met diverse zorgorganisaties en gemeentes. Deze samenwerking is cruciaal om de juiste ondersteuning te bieden aan kwetsbare jongeren zonder vsngnet. Ze vallen helaas vaak tussen wal en schip..


Balans tussen werk en privé


Met al deze activiteiten werk ik momenteel meer dan anders. Het is een uitdaging om mijn agenda goed te beheren en voldoende rust en zelfzorg in te plannen. Naast mijn werk, sport mijn zoon vier keer per week en wil hij ook tijd met mij doorbrengen. Ik ben zijn grootste fns, dus dit heeft prioriteit.. Het is druk, maar ik steek mijn energie in positieve taken en mensen, wat mij ook weer energie geeft.


Verbinding en reflectie


Een thema dat door al mijn activiteiten heen loopt, is verbinding – met mezelf en met anderen. Ik blijf reflecteren op mijn werk en mijn persoonlijke leven, en heb het geluk om met een buddie kunnen sparren. Dit helpt me scherp te blijven en voortdurend na te denken over mijn aanpak.


Tot slot


Het schrijven van blogs schiet er momenteel wat bij in, maar ik hoop dat dit weer meer ruimte zal krijgen in de toekomst. Voor nu focus ik me op het hier en nu en de waardevolle verbindingen die ik kan maken. Mocht je vragen hebben of nieuwe verbindingen willen leggen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.


Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


Met hartelijke groet,

Sanja van Dahlina

Comments


bottom of page