top of page

Interview met Sanja Zijlstra. Het Creëren van positieve verandering.

Bijgewerkt op: 29 aug. 2023


Hallo allemaal! In dit speciale stuk geef ik het woord aan een bijzondere bron - mezelf, maar dan vertolkt door een AI-assistent. Waarom deze aanpak? Omdat ik geloof in het optimaliseren van mijn boodschap voor jullie, mijn gewaardeerde lezers. Met de hulp van deze slimme technologie kunnen we dieper ingaan op mijn passie, missie en de drijfveren achter mijn werk bij Dahlina.


In dit interview kom je meer te weten over mijn visie, ervaringen en hoe ik mijn inzet voor positieve verandering vormgeef. Laat je inspireren en aarzel niet om contact op te nemen als je meer wilt weten of als ik iets voor jou kan betekenen.Vraag 1: Wat heeft jouw passie voor dit werk aangewakkerd?

Het raakt me om te zien hoe vaak mensen worstelen, soms tot het punt van uitputting of zelfs het verlies van hun baan. Maar ik geloof dat er meer speelt dan alleen werkgerelateerde problemen. Diepere kwesties zoals angst, onzekerheid, zingeving en balans spelen vaak een grote rol. En dat is waar mijn passie voor dit werk begint: ik wil niet alleen helpen bij werkgerelateerde uitdagingen, maar ook bij het aanpakken van de dieperliggende problemen. Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer we thuis een solide basis hebben, we sterker kunnen staan in alle facetten van het leven, inclusief werk. Werk moet niet alleen een manier zijn om te ontsnappen, maar juist een manier om actief en vreugdevol deel te nemen aan het leven.


Vraag 2: Wat is jouw rol binnen Dahlina?

Binnen Dahlina vervul ik de rol van een toegewijde en betrokken professional die zich inzet om mensen te ondersteunen bij het overwinnen van hindernissen. Ik sta voor compassie, empowerment en het creëren van een veilige ruimte waar mensen zich gehoord en begrepen voelen.


Als oprichter en eigenaresse van Dahlina ben ik een pionier. Dahlina staat symbool voor verbinding, zoals ik heb geleerd van een bijzondere ontmoeting met een meisje uit Eritrea, Dahlina genaamd. Haar verhaal leerde me dat je niet altijd dezelfde taal hoeft te spreken om een diepe connectie te maken.


Vraag 3: Waarom is de combinatie van maatschappelijk werk en werkgerelateerde ondersteuning zo belangrijk?

De norm moet worden dat werkgevers niet alleen investeren in cursussen over mindfulness en time management, maar ook in het thuisfront. Een stabiele thuisbasis is cruciaal voor het welzijn van werknemers. Als werknemers thuis in de problemen zitten, heeft dit ook invloed op hun prestaties op het werk. Mijn doel is om de thuis- en werksituatie in harmonie te brengen, zodat werknemers volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij en aan hun werk, zonder dat het een vlucht wordt.


Vraag 4: Hoe maak je impact voor werknemers en ondernemers?

Ik ben er om impact te maken voor werknemers, ondernemers en particulieren die met uitdagingen kampen zoals burn-outs, eenzaamheid, scheidingen, huiselijk geweld, schulden en armoede. Mijn aanpak gaat verder dan alleen werkgerelateerde problemen; het richt zich op de diepere oorzaken. Samen met een team van professionals bied ik praktische hulpverlening en maatwerkoplossingen om beweging, ademruimte en perspectief te creëren. We werken als een team om de levens van individuen positief te veranderen.


Vraag 5: Welke uitdagingen zijn er in je werk naar voren gekomen?

Mijn werk brengt vaak complexe en gevoelige situaties met zich mee. Mensen benaderen me vaak wanneer ze al diep in de problemen zitten, wat het aanpakken ervan soms complex maakt. Het vergt vertrouwen en toewijding om vooruitgang te boeken. Een uitdaging die ik regelmatig tegenkom, is dat ik niet altijd direct een volledige oplossing kan bieden. Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid en transparantie, dus ik leg altijd duidelijk uit wat we kunnen doen en hoe we te werk gaan. Ondanks dat we niet altijd alle problemen kunnen oplossen, creëren we wel beweging, ademruimte en perspectief.


Vraag 6: Heb je nog een voorbeeld van een succesverhaal?

Zeker, ik herinner me een meneer met ADHD die tien jaar thuis zat na een burn-out. Hij had een klein netwerk en leek op een leuke, maar angstige man. Samen met een team van professionals werkten we aan zijn angst, huishouden en financiële situatie. Na drie maanden hielp een werkcoach hem bij het vinden van een baan. Nu heeft hij een fulltime baan, zijn angsten belemmeren hem niet meer en zijn zoon is meegegroeid in het proces. Zijn leven heeft een positieve wending genomen.


Vraag 7: Hoe zie je de toekomst voor Dahlina?

Ik zie een toekomst waarin Dahlina een referentiepunt is voor positieve verandering, zowel op het werk als in de persoonlijke levens van mensen. Mijn droom is dat het de norm wordt dat werkgevers investeren in praktische hulpverlening voor hun werknemers, om werknemers écht te ondersteunen. Ik wil een beweging creëren waarin thuis en werk hand in hand gaan om een gezond en gelukkig leven te bevorderen. Samen met mijn team van professionals blijf ik me inzetten om impact te maken en mensen te helpen hun volle potentieel te benutten.
Wil je meer weten over hoe Dahlina jou en je organisatie kan ondersteunen bij positieve verandering? Aarzel niet om contact met mij op te nemen via 06 81661536 of sanja@dahlina.nl. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst. #ContacteerMij #PositieveVerandering

Comments


bottom of page