top of page

"Ziekteverzuim Crisis in de Nederlandse Zorg: Tijd voor Actie"?

Bijgewerkt op: 28 aug. 2023Het hoge ziekteverzuim in de Nederlandse zorgsector is meer dan een statistiek; het is een crisis. Met een verzuimcijfer van 6,5% in het tweede kwartaal van 2021, het hoogste sinds 2003, zijn we niet langer in de positie om dit te negeren. En nee, het gaat niet beter; het verzuim heeft in 2022 zelfs een recordhoogte bereikt.

De oorzaken variëren van de immense werkdruk tot de emotionele belasting en het ontbreken van adequaat institutioneel support. Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet alleen een probleem van de zorgsector. Dit is een probleem voor ons allemaal. Want als de zorgsector faalt, falen we als samenleving.


Hier Komt Dahlina In Beeld

Wat als ik je vertel dat het mogelijk is om niet alleen de symptomen maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken? Dahlina's Employee Assistance Program (EAP) is geen nieuwigheid; het is een bewezen en betrouwbaar model dat in heel Europa wordt gebruikt. En we gaan verder dan een one-size-fits-all aanpak. Door de samenwerking met andere professionals kunnen we een brede waaier van diensten aanbieden die echt een verschil maken.


Drie Maanden om Ziekteverzuim te Keren

Bij Dahlina geloven we in het creëren van perspectief en beweging binnen drie maanden. Ja, je leest het goed, drie maanden. Of het nu gaat om mentale gezondheid, financiële planning, of stressmanagement, ons programma is erop gericht je werknemers uit hun huidige situatie te halen en ze een nieuw pad te laten bewandelen.

Het is hoog tijd dat we de ongemakkelijke waarheid onder ogen zien en daadkrachtig optreden. Als je een verschil wilt maken, als je je zorgmedewerkers wilt behouden en als je de cijfers wilt terugdringen, dan is het nu het moment om actie te ondernemen. Dus waar wacht je nog op?


Bronnen:

  1. CBS over ziekteverzuim in de zorg in 2021

  2. PGGM: Verzuim zorgsector bereikte recordhoogte in 2022

  3. CBS over ziekteverzuim in het vierde kwartaal van 2022

Comments


bottom of page